Individualiserede træningsplaner skabt af ChatGPT

Ifølge visse trænere kan overgangen til ChatGPT resultere i farlig eller uproduktiv træning.
Nogle personer bruger ChatGPT, en kreativ AI-bot, som milliarder af brugere har eksperimenteret med, til at få fitnessvejledning sammen med, hvad de hævder, er et billigere alternativ til at hyre en personlig træner. Men nogle fitnessfolk hævder, at sådanne enheder ikke bare kan erstattes, og at det at følge træningsinstruktioner via en chatbot kan resultere i utilsigtede konsekvenser.
Det er allerede kontroversielt at bruge AI til at give anbefalinger om kost og sundhed. Ifølge brugere, der hævdede, at den tilbød hjælp til vægttab, blev National Disorders of Eating Associations robot Tessa deaktiveret, hævdede NBC News i sidste måned. Flere læger advarede mod at erstatte konsultationer med rigtige læger med AI-chatbots. Ikke desto mindre fortsætter nogle brugere med at overlade det til chatbotten at håndtere deres mål for velvære og fitness.
Beskriv klientens mål og nuværende fitnessniveau. Frigør din fitnessrejse med skræddersyede træningsplaner. Få skræddersyede træningsprogrammer for at opnå dine fitnessmål. Opdag kraften i individuel fitness med os.

Hvis du er klar over klientens mål, er ChatGPT et fremragende værktøj til at skabe en personlig træningsplan. Afhængigt af en persons mål, størrelse, alder, seksuelle orientering og andre faktorer, kan de træne med forskellige intensiteter. Derfor skal du være præcis.

Træningsprogrammet nedenfor blev lavet af ChatGPT for at hjælpe en 25-årig, der gerne vil øge sin muskelmasse hurtigt.

Et smart sted at starte er at indtaste kundens mål og nuværende fitnessniveau og derefter bede ChatGPT om at lave en træningsplan. Derefter kan du bruge yderligere forslag og målinger til at skabe en mere omfattende fitnessplan.

Overvej præferencer

Du kan nu bede ChatGPT om at overveje eventuelle ekstra kundepræferencer. Vil kunden gerne træne hjemme hos sig selv eller i et fitnesscenter? Hvor meget tid kan de afsætte til træning i forhold til deres forpligtelser? Foretrækker de solotræning eller gruppetræningsprogrammer?

Ud over den primære træningsform, der er specificeret i strategien, kan du fortælle AI’en om andre træningsformer, som din kunde ønsker at udføre. For eksempel kan kunden være en dedikeret golfspiller, der dyrker sporten ofte hver uge og træner for at få mere muskelmasse. Ikke kun fitnessplaner, men også ChatGPT kan skabe perfekte datasæt.

Ved at overveje hvert af disse elementer kan du oprette prompts, der hjælper ChatGPT med at skabe en mere individualiseret træningsrutine.

Brug en lang prompt

ChatGPT kan anbefale en handlingsplan ved hjælp af lange forespørgsler uden at opdele kompleksiteten i individuelle kommandoer. ChatGPT 3.5 og ChatGPT 4 har store fordele bag sig. Her finder du absolutte grunde til at skifte. Kundens fitnessmål, sundhedstilstand og foretrukne træningsmetoder kan alle indtastes, og ChatGPT vil give en grundig træningsplan.

Her er et eksempel på en lang prompt:
Madi, en atlet i skolen på 16 år, ønsker at forbedre sine fysiske evner. Hun vil også gerne opbygge muskler, da det hjælper hende at være stor, når hun dyrker sport. Men hun har kun en håndvægt og nogle skiver. Lav en træningsplan for tre dage om ugen med fokus på muskelvækst.

Hvis du har mange kunder med forskellige fitnessspecialiseringer og mål, er lange stikord gode. De sparer dig for tid, da du blot skal indsamle oplysninger om kunden og give dem til ChatGPT i hele sætninger. Fejlen med ikke at give kontekst, som er en del af de ChatGPT-prompting-fejl, der opstår, når man ikke giver kontekst, kan undgås ved at bruge lange ChatGPT-spørgsmål.

Undersøg træningsskemaet.

Det er her, din erfaring som personlig træner vil hjælpe. Du kan ikke være helt afhængig af, at AI giver dig sundheds- eller træningsanbefalinger, derfor skal du gennemgå ChatGPT’s strategi og ændre den i overensstemmelse med din forståelse af dine kunders behov.

Nogle gange er kundens mål ikke klare nok på trods af gentagne påmindelser, men du opdager det ikke, når du først kigger på træningsplanen. Som træningsekspert kan du nu indarbejde vigtige oplysninger, som du tidligere har overset, og tilpasse træningsplanen til kundens mål.

Det er også fornuftigt at justere træningsrutinen i overensstemmelse med hvile og restitution. ChatGPT kan indarbejde fritidsperioder, der ligger uden for klientens skema, hvis du allerede har angivet, at de bør træne tre gange om ugen.

Det kan være nødvendigt at justere programmet afhængigt af klientens skema, da fridage skal planlægges omhyggeligt for at opnå maksimal fitness. Du kan aktivt omarrangere fridagene, mens du følger ChatGPT’s AI-anbefalede træningsprogram, eller give den instruktioner til at gøre det.

Ændr planen for at tage højde for vækst

Strategien skal gennemgås og ændres efter behov for at tage højde for din kundes udvikling. I henhold til de oplysninger, du har set i din kundes træningsjournaler eller ved at se, hvordan de træner, kan du bede ChatGPT om at justere den træningsplan, de har lavet.

Øg dit niveau af anstrengelse

Du kan importere den tidligere træningsplan til ChatGPT.

Bed AI’en om at lave en mere udfordrende version, hvis kunden er vant til den nuværende sværhedsgrad.

ChatGPT vil derefter generere en ny træningsplan ved at justere sæt og gentagelser eller erstatte lettere øvelser med sværere.

For eksempel har ChatGPT gjort den unge mands personlige træningsprogram mere stringent. Plyometriske chin-ups har erstattet de traditionelle push-ups, som du kan se i figuren nedenfor. Derudover er skulderslag blevet anbefalet i stedet for planker.

Tilføj flere instruktionsmønstre

På grund af ændringer i muskelstyrke og hverdagsvaner over tid kan din kunde have brug for nye træningsmetoder. I dette tilfælde kan du ændre deres hjemmetræningsplan til at omfatte en træningssession hver uge, da de nu kun har mulighed for at bruge fitnessudstyr en gang om ugen på grund af deres hektiske liv.

Du kan også bede ChatGPT om at indarbejde konditionstræning, CrossFit-træning eller mobilitetstræning i en rutine for at få en holistisk tilgang til fitness, alt efter personens aktuelle ønsker og behov.

Øvelserne er modificerede

For at undgå gentagelser og holde din kunde motiveret, kan du også bede ChatGPT om at ændre træningsprogrammerne.

Selvom det ligner sportens intensitet, er det faktisk noget andet. Det drejer sig om at skabe nye aktiviteter.

Dette projekt kan forbedre kundeloyalitet ved at tilføje mangfoldighed og gøre træningen mere spændende, især når de oplever træthed.

Indtil du finder en sport eller aktivitet, som du nyder, kan du fortsætte med at udforske ChatGPT’s anbefalinger inden for aktiviteter og fitness.

Glem aldrig at vise dine færdigheder

Designet af fantastiske træningsprogrammer er en opgave, som ChatGPT tilbyder en fremragende ressource til. Det kan dog ikke helt erstatte din viden som fitnessekspert. En personlig træningsplan kræver mere kompleksitet, end ChatGPT kan håndtere. AI’en kan have svært ved at forstå scenariet, uanset om du gør dig umage med at præcisere rammerne i forespørgslen.

I visse tilfælde kan det være hurtigere selv at tilføje noget eller foretage en reparation end at instruere ChatGPT. Under alle omstændigheder skal du omhyggeligt gennemgå AI’ens anbefalinger og slette dem, der er i konflikt med din kundes mål.
ChatGPT’s begrænsninger i forhold til fitness


Selvom ChatGPT’s popularitet er eksploderet nyligt, bemærker Ted Vickey, ph.d., grundlægger af FitWell, at det stadig er et beta-produkt til studiebrug.

Vi forstår det ikke fuldt endnu, og det er for tidligt at forske i dets virkning på sundhedssektoren.

Fordele ved at bruge ChatGPT

Selv i træning kan brugen af ChatGPT som klient være nyttig. Ifølge Lee Mitchell, en certificeret personlig træner og fitnessforkæmper hos RENPHO, kan det give grundlæggende rådgivning, anbefale træningsplaner, afklare vigtige begreber og give en rimelig mængde opmuntring.

Ulemper ved at bruge ChatGPT

På trods af ChatGPT’s fordele kan teknologien ifølge Mitchell ikke erstatte den brede viden, det faglige niveau og den skræddersyede tilgang, som en rigtig personlig træner tilbyder sine kunder.

Det er værd at tage med

Selvom nogle personer bruger ChatGPT og andre AI-baserede fitnesstræningsteknologier, er der ifølge eksperter fordele og ulemper, der skal afvejes.
Du kan bruge ChatGPT som instruktør til at få generelle råd og grundlæggende viden om fitness og velvære.
Den kan dog også give unøjagtige eller forældede oplysninger. Den kan give råd, som kan være skadelige.

Skriv en kommentar