Hvilke kilder bruger ChatGPT til information?

ChatGPT, et helt gratis AI-værktøj, der genererer menneskeligt klingende svar på næsten ethvert spørgsmål, kan hælde en 500 ord lang afhandling om kvantemekanik op på kortere tid, end det tager mig at skrive denne linje. ChatGPT trækker på forskellige kilder for information. Få pålidelige og nuancerede svar fra en bred vifte af kilder for bedre indsigt.

Svaret fortsætter: “Der var engang en mærkelig og spændende planet ved siden af vores egen. Historien fortsætter med at vise en fysiklærer, der er isoleret på sin arbejdsplads en voldsom, mørk nat, “hans hjerne er betaget af den moderne mekaniks kompleksitet… Det var en evne, der kunne ændre selve grundlaget for tid såvel som rum og måske vride konturerne af selve eksistensen,” står der i dialogboksen.

ChatGPT-svaret er virkelig både uhyggeligt, morsomt og underligt lærerigt. ChatGPT er ikke officielt lanceret på andre sprog rundt om i verden, men det betyder ikke nødvendigvis, at det ikke eksisterer. Folk har nemlig udviklet det på andre sprog ved at samarbejde med Open AI API. Et godt eksempel er チャットgpt 日本語, som er et fantastisk værktøj til japansere, der ikke kan tale engelsk. Ud over at være en programmeringsassistent gjorde ChatGPT’s flersprogede funktioner den populær over hele verden på meget kort tid.

Til sidst løser den ældre professor det hele og videregiver sin visdom til verden.

De sidste to sætninger i artiklen er både imponerende og bekymrende: “Hans idé påvirker vores syn på universet og skaber muligheder for ny teknologi. Samtidig åbner den også døren for kræfter, der ligger uden for vores forståelse og kan bruges til eller imod menneskeheden.” Den ændrer permanent forløbet af menneskets historie.

Den kan helt sikkert referere til sig selv

Et afgørende aspekt af ChatGPT’s effektivitet er træningsinformationen

Nøjagtigheden og mængden af data, der bruges til indlæring, er en særlig vigtig komponent i et enkelt AI-sprogsystems succes. ChatGPT er ikke anderledes. Det blev udviklet ved hjælp af en stor tekstdatasamling, der indeholder milliarder af sætninger fra flere kilder, der spænder over bøger, websider, artikler og meget mere.

Dette instruktionsmateriale giver ChatGPT en arbejdsviden om sprog, syntaks og stil, der er nødvendig for at producere skrift, der er grammatisk korrekt og forståelig på samme måde som en person. Modellen kan forstå, hvordan ord og sætninger forholder sig til hinanden, og hvordan de bruges i forskellige sammenhænge. Som et resultat kan den give svar, der er relevante og indsigtsfulde i forhold til forbrugerens input.

Sådan får ChatGPT information og udvikler sig

Deep learning er en form for algoritmisk læring, som ChatGPT anvender. Deep learning indebærer træning af omfattende neurale systemer på enorme mængder data. Som et resultat kan modellen bruge korrelationerne og mønstrene i de data, der trænes, til at skabe ny tekst ved at lære af dem.

Modellen bliver ved med at lære og udvide sin forståelse, efterhånden som den får større mængder tekstdata. Det resulterer i svar, der bliver mere præcise og flydende med tiden.

For at holde ChatGPT opdateret med de seneste teknologiske fremskridt inden for sprogmodellering, udgiver OpenAI ofte forbedrede versioner af algoritmen. Disse versioner trænes på stadig større datasæt.

Værdien af brugerfeedback

Effektiviteten af ChatGPT påvirkes primært af træningsdata, men menneskelig input er også afgørende for at sikre dens korrekthed og anvendelighed. Algoritmens svar bliver manuelt gennemgået og rettet af en gruppe mennesker hos OpenAI, hvilket hjælper med at finpudse modellens forståelse og øge dens præcision.

Derudover kan forbrugere af skabelonen give input ved at rapportere svar, der er unøjagtige eller irrelevante. Den computeriserede model trænes løbende ved hjælp af dette input for at holde sin ekspertise og bevidsthed opdateret og anvendelig.

Hvilke oplysninger om mig kan ChatGPT indsamle?

I bund og grund vil ChatGPT registrere hver eneste kommunikation, du har gennem den, og gemme den som en chatoptegnelse. Den lingvistiske model forbedres efterfølgende ved hjælp af disse data. Dine interaktioner og forespørgsler kan blive observeret af et par af de ægte trænere, der er ansat af OpenAI, mens de er i baggrunden.

I sine ofte stillede spørgsmål forklarer OpenAI, at de kan bruge indhold som prompts, svar, uploadede billeder og genererede resultater fra produkter som ChatGPT og DALL-E, der ikke er tilgængelige via API, til at forbedre deres tjenester.

Så længe din bankkonto er aktiv, vil firmaet opbevare dine oplysninger.

Hvilke brugeroplysninger indsamler OpenAI?

Når du bruger ChatGPT, går de oplysninger, du giver, ud over selve chatten. For eksempel indsamler OpenAI dine telefonoplysninger og e-mailoplysninger, når du registrerer dig. Yderligere data, som OpenAI indsamler, inkluderer:
placeringsoplysninger

  • oplysninger om netværksaktiviteterOplysninger om virksomheder, såsom transaktionshistorik
  • Identifikatorer, såsom kontaktoplysninger
  • cookies på enheder og browsere
  • (IP-adresse, etc.) logdata

Ifølge OpenAI’s privatlivspolitik deler organisationen de nævnte oplysninger med “tilknyttede virksomheder, entreprenører, tjenesteudbydere, myndigheder og transaktionsparter.”

Sammen med din kommunikation med virksomhedens hjælpetjenester indsamler OpenAI desuden “enhedsviden”, såsom “identiteten af den gadget, det operativsystem og den software, du bruger.”

Og hvis du besøger organisationens hjemmeside, kan firmaet muligvis indsamle oplysninger om dig via de brugerstatistikker, som sociale medier som FB, Instagram og Twitter gør tilgængelige for virksomheder.

Selvom det har sine begrænsninger, anbefaler nogle brugere at bruge en VPN for at øge sikkerheden, mens de bruger ChatGPT. Selvom brugen af en af de bedste VPN’er vil mindske dit online fodaftryk generelt, vil det ikke have den store effekt på dit totale privatliv, da du allerede giver OpenAI masser af ekstra information (såsom dit mobilnummer).

Sammenfatning

Blandt verdens mest sofistikerede computersprog skiller ChatGPT sig ud med sin evne til at forstå en bred vifte af emner. Dette skyldes primært de enorme datamængder, det er trænet på, samt det kontinuerlige arbejde fra OpenAI og dets team af menneskelige korrekturlæsere.

ChatGPT er et fantastisk værktøj, som bør være i din værktøjskasse, hvis du leder efter information eller ønsker at generere menneskeligt sprog. Dette skyldes dens avancerede neurale netværk, store mængder træningsdata og løbende udvikling baseret på brugerinput. Det er på vej til at blive en af verdens mest sofistikerede og effektive sprogmodeller.

Hvor får chatgpt sine data fra?

Hvilke kilder bruger ChatGPT til at få sine data? Hvilke kilder bruger ChatGPT til at få sine data? Et betydeligt korpus af materiale fra en række kilder, herunder Wikipedia, romaner, nyhedsartikler og videnskabelige publikationer, blev brugt til at træne AI-sprogframeworket ChatGPT.

Er chatgpt virkelig pålidelige?

ChatGPT gentager bare det aktuelle materiale, og selvom det “lyder” stærkt, kan det i virkeligheden være helt unøjagtigt. (Nu burde vi alle være klar over, at næsten alle artikler, du læser online, er nøjagtige). Fordi ChatGPT blev programmeret på oplysninger, der var et årti gamle, kan den endnu ikke skelne mellem sandhed og fiktion.

Er der stadig nogen, der bruger chat gpt?

Alligevel tiltrækker ChatGPT flere internationale besøgende end Microsofts egen AI på Bing.com.

Selvom det er for tidligt at sige, om erhvervslivet vil miste interessen for denne banebrydende teknologi, kan det være, at glansen fra samtale-AI er aftagende.

Hvad vil OpenAI gøre nu? Ifølge OpenAI er algoritmens forventede afløser, GPT-5, ikke ved at blive trænet i øjeblikket.

Hvordan får jeg adgang til chat gpt gratis?

Den gratis ChatGPT-version er enkel at bruge. Du skal oprette en konto ved hjælp af OpenAI ved at hente en autorisationskode via din e-mailadresse, hvorefter du skal klikke på og angive dit telefonnummer telefonnavn. Du vil blive informeret af OpenAI, fordi ChatGPTs gratis udgave er “en gratis eksperimentel forhåndsvisning.”

Skriv en kommentar